A 2014/2015-ös tanév eseményei

 

 

A 2014/2015. tanévben az alsós osztályok közül a 4. b osztály múzeumba látogatott el, a 3. a, a 3.b és az 5.a osztály pedig a TÁG Öveges laboratóriumában a természettudományos bemutatóján járt az év során. Tarnócziné Csahóczi Tímea, Szabóné Sárfi Júlia, Hadas Mariann pedagógusok kísérték a gyerekeket.

 

201401

 

 

 

Tanulóink nagy érdeklődéssel vettek részt ezeken a foglalkozásokon. Örültek annak, hogy egy igazi laboratóriumban végezhettek tanulói kísérleteket. Célunk az, hogy a természetet szerető és azt értő, védő gyermekeket neveljünk.

 

2014. december 9-én a Déri Múzeum „Év Múzeumbarát osztálya" pályázatának első díját intézményünk DMJV tehetségfejlesztési csoportja nyerte el. Ezzel iskolánk tehetséges tanulói egy egész napos Aquaticumi belépőt nyertek. Felkészítőjük Tarnócziné Csahóczi Tímea. az „Év múzeumbarát pedagógusa” címet érdemelte ki.

 

201402

 

2014. december 17-ei Karácsonyi koncert szervezése volt a hónap fő feladata, melyen a szülők és családtagok tekintették meg tanulóink megható műsorát.

201403

 

 

A rendezvényt az iskola alkalomhoz illően feldíszített tornatermében tartottuk. A díszítést a napközis munkaközösség végezte. A nézőket belépéskor a tanárok által készített mézeskaláccsal fogadtuk. Összesen 13 műsorszámot láthattak a szülők és érdeklődők. A korábbi évekhez hasonlóan most is színvonalas produkciókkal szórakoztatták a gyerekek a megjelenteket. Volt hangszeres zene - oboa, tenorkürt, furulya, citera, pianínó -, betlehemes játék, angol nyelvű jelenet, verses-zenés összeállítás, zenés jelenet, karácsonyváró idézetek, fényjáték, tánc, gyertyás koreográfia. A rendezvény hangulatos fináléval zárult. A pedagógusok ezúttal is kitettek magukért: ötletes, változatos műsorszámokat tanítottak be a gyerekeknek. Az egész rendezvény alatt érezhető volt a meghitt, ünnepi hangulat, amely méltó volt az adventhez. A programhoz kapcsolódóan Comenius karácsonyfát állítottunk, melyet a partnerországok diákjai által készített díszekkel öltöztettünk fel. Az SZM szülők tíz családot adománnyal segítették. Meghatódva vették át a szülők és a gyerekek, a több mint 10 kg-os élelmiszercsomagot és játékokat. Az adományozás fő szervezője Szabóné Sós Judit volt. A műsor bevételével a Karácsony Sándor Általános Iskola Gyermekeiért Alapítványt támogatták a szülők.

 

Március 13.-án ünnepi műsort rendeztünk az iskola diákjai részére 3. a és 3. b osztály tanulóinak szereplésével. A napközis kollegák segítettek a diákoknak a felkészülésben, hogy a műsor színvonalas legyen és a tornatermet is feldíszítették. A műsort betanították: Nagyné Kiss Melinda, Szabóné Sárfi Julianna, közreműködtek: Benkő Zoltánné, Kun György.

 

201404

 

 

Március 16.-án együtt ünnepeltek generációk és a nemzet is. A Debreceni Nyugdíjas Egyesület és a romániai Bihari Gáspár András Gimnázium vezetősége és Bihar polgármester asszonya, partneróvodáink képviselői, meghívott vendégeink is jelen voltak a Március 15.-ei nemzeti ünnepi műsoron.

 

Március 25-én a Tehetségnapon került sor az "Es war einmal…" Comenius projekt disszeminációjára. Az előadásra minden a projekt során külföldre utazó diák beszámolt tapasztalatairól. Igényes prezentációk révén mutattuk be iskolánk diákjainak, pedagógusainak, iskolai koordinátoroknak és más intézményekből érkező kollégáknak a projekt során végzett munkát. Ezen a napon Tehetségnappal ünnepeltünk Bartók Béla születésnapját három óvoda óvodás csoportjainak részvételével. Kiállítást állítottunk össze gyermekmunkákból, amit meghívott vendégeink megtekinthettek.

 

201405