A 2015/2016-os tanév eseményei

 

A Bozsik programba több korosztál is részt vett a 2015/2016-os tanévben. A 3.-4. osztályos lányok csapattagjai a következők: Mák Alexa, Hunyadi Zsanett, Kovács Loretta, 3.b osztályosok, Juhász Luca, Gyenge Judit, Vida Nikolett, Zarándi Réka, Oláh Vanessza 4.b-sek és Mosolygó Panni 4.a diák.

 

201501

 

 

Bekapcsolódtunk a Galiba fesztiválon résztvevők közül a Kossuth téren kiállított Adventi fenyődíszítésbe. Lisztes Viktória pedagógus tervei alapján kreatív rénszarvasokkal díszítettük fel a fenyőfánkat 2015. november 26-án, mely több mint egy hónapig hirdette az ügyes diákjaink munkáját. A díszeket Benkő Zoltánné kíséretében az 5. b osztályosok helyezték el.

 

201502

 

 

2015. december 12-én megtartottuk ,,A nyelv egy szépen szóló muzsika” című megyei helyesírási és nyelvhelyességi versenyünket. 16 iskola 85 tanulója vett részt a megmérettetésen. A versenyzők először tollbamondást írtak, majd feladatlapot töltöttek ki. A színvonalas verseny szervezését, lebonyolítását Ádám Judit és Tömösvári Magdolna végezte. A tollbamondás szövegét Dr. Czifra Ildikó, a feladatlapokat Ádám Judit és Tömösvári Magdolna készítette.

 

201503

 

A felsős farsang 2016. február 26-án sikeresen valósult meg, immár harmadik éve. A diákönkormányzat vezetősége, és a diákönkormányzat tagjai is tevékenyen részt vettek a megvalósításban: tombolát árultak, díszeket készítettek, a tornatermi dekoráció és a pakolás túlnyomó részét is ők végezték. Az osztályok lelkesen készültek az előzetesen kiadott farsangi feladatra. A farsang jó hangulatban telt, melyről remek fotók készültek. A gyerekek részt vehettek, filmjelenet-, filmzene-, színészfelismerő versenyen, kvíz kérdésekre válaszolhattak, volt tombolahúzás, tánc, értékes nyereményeket vihettek haza.

 

201504

 

 

201505

 

1848. március 15-ről ünnepi műsor keretében emlékeztünk meg. Az ünnepélyen az iskola minden tanulója részt vett. A műsort a 7. b osztály adta, statisztaként a 8. b és a 8. a osztály működött közre. A műsort összeállította és betanította Tömösvári Magdolna. A dekorálást a napközis munkaközösség végezte.

 

201506

 

 

A Grimm szótárverseny három fordulóján is továbbjutó két csapatunk 1. helyen került be az országos verseny regionális fordulójába. 7. b osztályos csapat és a 8.b osztályos csapat.

 

201507

 

A regionális döntő első helyezettje lett iskolánk 7. osztályosaiból álló csapata, akik továbbjutottak az országos döntőbe. A csapat tagjai: Gáti Zsófia, Tomosi Nóra, Üveges Nikolett. A nyolcadikos csapatunk 2. helyezést ért el, a csapat tagjai: Dely Vivien, Princz Kata, Tóth Petra, Szuhi Gergely. Felkészítő tanáruk: Tömösvári Magdolna 2016. április 21-én került sor Szegeden az országos döntőre, amin a regionális döntők győztes csapatai vehettek részt. Itt 8. helyezést ért el iskolánk csapata. A külön meghirdetett like versenyen viszont elnyerték az előkelő első helyet.

 

2016. április 27-én az alsó tagozatos gyermekek részére megrendeztük a hagyományos Komplex tanulmányi versenyünket 66 fő részvételével.

 

201508

 

Női u-15 korosztály területi Futsal bajnokságon iskolánk csapata a következő tanulókból állt: Gazdag Nikolett, Búzás Viktória, Barát Bianka, Szabó Karolina, Csige Barbara 8. c osztályosok, Szalai Emese 8.a, Oláh Krisztina, Varga Réka, Török Vivien 7.b osztályból. Felkészítő tanáruk Szekeres Ákos.

 

201509

 

2016. június 3-án rendeztük meg a Művészeti gálánkat. Az idei bemutatón 17 változatos produkcióban gyönyörködhetett a közönség: volt színjátszás, vers és próza, néptánc és modern tánc, angol és német nyelvű műsorszám, szerepelt az énekkar, valamint felléptek az iskola tanárai is. A szülők és a meghívott vendégek egybehangzó véleménye szerint nagyon színvonalas volt az idei program.

 

201510

 

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata a Debreceni Karácsony Sándor Általános Iskola nevelőtestületének ítélte oda a „Debrecen Város Közoktatásáért” Díjat. Az oklevelet 2016. június 23-án vette át intézményünk vezetője Urbán Antalné, Dr. Papp László Polgármester Úrtól a közgyűlés előtt.

 

201511