SPORTÉLET

Iskolánk sportéletében nagyon fontos szerepet tölt be a labdarúgás. A Bozsik Program keretében 4 csapattal foglalkozunk: 1-2. évfolyamos fiú, 3-4. évfolyamos fiú és lány, 7-8. évfolyamos lány csapatokkal. A Honvéd - Olasz Focisuli U15-ös leánycsapatát is az iskola igazolt tanulói alkotják, évről-évre komoly sikereket elérve.


Az idén második alkalommal szerveztünk Ovis Focigálát, melyet már 6 óvoda részvételével bonyolítottunk le.
A 2015/16-os tanévtől lehetőségük van diákoknak megismerkedni egy új sportággal, a vívással. Ebben a tanévben a diákok felső tagozaton ismerkedhetnek meg a sportág alapjaival, 5. évfolyamon a párbajtőr alapjait sajátíthatják el tanulóink nagyobb óraszámban.


Délutáni foglalkozás keretében a felső tagozaton kézilabda, a fiúk számára labdarúgás foglalkozásokat is biztosítunk, a 3-4. évfolyam számára pedig tömegsport foglalkozást tartunk.


A tanév során több olyan hagyományos rendezvényünk van, melyen a sporté a főszerep. Az egészséghéten az egészséges életmódra nevelés részeként számos sportprogram is szerepel. A felső tagozat számára korcsolyázást és Aquaticumba való látogatást szervezünk.

Több iskola részvételével kerül megrendezésre a Jankó Csaba Focikupa.